Renato Cattarinuzzi

Renato Cattarinuzzi

Panini™ Collectors Croatia

Biography

Renatova strast za skupljanjem sličica počela je u ranoj mladosti. Danas posjeduje širok izbor različitih kolekcija sličica i kartica. Osim sportskih kolekcija Renato sakuplja i druge žanrove. Nakon određene pauze u skupljanju sličica, hobiju se vratio oko 2010. godine, a potom je 2012. godine osnovao jednu od prvih Facebook grupa posvećenih skupljanju sličica/kartica u Hrvatskoj (Panini™ Kolekcionari Hrvatska). Skupina danas broji više od 4.500 članova većinom iz Hrvatske, ali je otvorena i za kolekcionare iz drugih zemalja.

Jedan je od osnivača YouTube podcasta Imam-Imam-Nemam fokusiranog na sakupljanje kartica i naljepnica. Podcast je bio aktivan do 2020. jednu godinu, a 2022. je zamijenjen Facebook stranicom “Imam Imam Nemam” koja je vruća točka za teme o kartama i sličicama.

Ako mora izdvojiti kolekciju u kojoj najviše uživa, reći će Renato… Formula 1. Nije ostao rob navika i nostalgije, pa osim naljepnica skuplja i kartice. Renato je aktivan član kolekcionarske zajednice i često ga se može vidjeti na raznim događanjima koja okupljaju zaljubljenike u ovaj hobij.

 

Last Sticker profile: PropetiKonjic

X